foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

 2019 05 01   ERASMUS finans    Amazing Race

2019 m. gegužės 1-6 dienomis Šilalės r. Laukuvos Norberto Vėliaus gimnazijoje vyko Erasmus+ projekto „Amazing Race“ susitikimas, į kurį atvyko 24 mokiniai ir 6 mokytojai iš Suomijos, Ispanijos ir Kroatijos.

Projekto dalyviams teko patirti lietuviško pavasario išdaigas bei dalyvauti įvairiose fizinį aktyvumą didinančiose veiklose – šokti lietuvių liaudies šokius, lyjant dalyvauti žygyje pėsčiomis apie Paršežerio ežerą, patiems sukurti žaidimus ir juos žaisti, rungtis biatlono su turizmo technika varžybose Kelpšaičių parke.

Šilalės rajono savivaldybėje susitikome su meru Algirdu Meiženiu, atvykusiems svečiams aprodėme Šilalę. Kiekvieno šio projekto susitikimo privaloma dalis yra veiklos su žmonėmis, kuriems reikia dėmesio ir pagalbos, todėl Šilalėje žaidėme ir bendravome su negalią turinčiais vaikais.

Visų tarptautinių projektų vienas uždavinių yra šalies, kurioje vyksta renginys, pažinimas. Nė vienas atvykęs mokinys ar mokytojas niekad nebuvo buvęs Lietuvoje, todėl aplankėme Vilnių ir Trakus.

Pasibaigus oficialiai dienos programai, veikos nenutrūkdavo, dažnai tęsėsi iki vėlumos – gimnazijos mokinių šeimos pasirūpino, kad svečiai aplankytų įdomiausias Šilalės rajono vietas, Tauragę. Laukuviškiai mokytojai su kolegomis iš užsienio aplankė Palangą ir Nidą.

Suomija, Ispanija, Kroatija ir Lietuva atrodo tokios skirtingos, atstumas tarp kai kurių mokyklų yra daugiau nei 3000 kilometrų. Tačiau tyrimas apie fizinį aktyvumą parodė, kokie mes esame panašūs: vienodai suprantame fizinio aktyvumo naudą ir dėl tų pačių priežasčių jo vengiame.

„Amazing Race“ lenktynės įpusėjo. Jau varžėmės Kroatijoje ir Lietuvoje, kitos lenktynės vyks spalio mėnesį Ispanijoje.

Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai, Lietuvoje programą Erasmus+ administruoja Švietimo mainų paramos fondas. Pateikiama informacija atspindi tik mano asmeninį požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.

Stasys Baubkus,
direktoriaus pavaduotojas ugdymui,
projekto koordinatorius