foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

2019 04 09
 
ERASMUS finans
Žinome, jog patyčios nesiliaus, jeigu mes nieko dėl to nedarysime. Su ta mintimi 2019 m. balandžio 9-11 d. Šilalės r. Norberto Vėliaus gimnazijos mokytojai dalyvavo Erasmus+ projekto „Stand Against Bullying Trough Arts“ mokymuose Rumunijoje, kur galėjo ne tik sužinoti, bet ir patys išbandyti įvairius metodus, siekiant sustabdyti patyčias mokykloje.
 
Mokymų metu mokytojai dalyvavo projekte „Living Library“. Jie pasirinko būti „knygomis“, kurios pasakoja apie patyčių atvejus. Knygos buvo įvairios: musulmonas, lietuvis, vegetaras, prastai besimokantis mokinys, blondinė ir daug kitų. Kiekvienas pasakojo istoriją apie tai, kaip su jais elgėsi mokykloje, kokių replikų sulaukdavo iš kitų mokinių. Knygos „skaitytojas“ galėjo užduoti klausimų, padedančių geriau suvokti, kokius išgyvenimus teko patirti. Tai dar kartą priminė, kaip svarbu yra įsiklausyti į kiekvieno žmogaus istoriją, kad jį suprastume bei priimtume nesmerkdami.
Mokymų metu kūrėme scenarijus, vaidinome, davėme interviu, dalinomės savo patirtimi, galėjome daug ko pasimokyti ir iš kitų projekto dalyvių. Taip pat sužinojome apie „Fanzine“ žurnalo kūrimą, kurį galėjome išbandyti patys, kūrybiškai išreikšdami savo nuomonę apie patyčias.
Tikimės, jog pritaikę šias įdomias veiklas gimnazijoje skatinsime mokinių tarpusavio bendradarbiavimą.
Psichologė
Raminta Satkevičiūtė